38. Kävely sisätiloissa kyynärsauvoilla

Aikajakson alapuolella oleva numero ilmoittaa harjoitusliikkeen korkeimman rasitustason Borgin asteikon mukaisesti.

>> Lue lisää Borgin asteikosta (RPE 6-20)

KÄVELYHARJOITTELU1-2 vk3-6 vk7-9 vk10-12 vk
38. Kävely sisätiloissa kyynärsauvoilla77

Kaikissa kävelyharjoitteissa on tärkeää pyrkiä mahdollisimman luonnolliseen kävelyaskeleeseen ja ontumisen välttämiseen. Tuo jokaisella askeleella aina suora jalka kantapää edellä maahan, vie vartalon paino kunnolla maassa olevan jalan, tarvittaessa sauvoilla tukien, ja muista saattaa askel loppuun kunnollisella varvastyönnöllä.

  1. Kahdella kyynärsauvalla tasatahtia kävellessä astu leikatulla jalalla eteenpäin vieden samanaikaisesti molemmat sauvat eteen tukea antamaan. Siirrä paino leikatun jalan ja sauvojen varaan ja astu terveellä jalalla askel eteen. Siirrä paino terveen jalan varaan ja astu vuorostaan leikatulla jalalla eteen tuoden samanaikaisesti sauvat maahan leikatun jalan molemmin puolin. Pyri siihen, että sauvat ja leikatun jalan kantapää osuvat maahan käytännössä samaan aikaan. Ota molemmilla jaloilla yhtä pitkiä askeleita, vaikka ne olisivatkin alkuvaiheessa lyhyitä.
  2. Kahdella sauvalla vuorotahtia käveltäessä liikuta aina vastakkaista jalkaa ja vastakkaisen käden sauvaa yhtä aikaa eteenpäin. Ota molemmilla jaloilla yhtä pitkiä askeleita, jotta askelrytmi pysyy mahdollisimman luonnollisena. Pyri siirtymään mahdollisimman nopeasti tasatahtikävelystä vuorotahtikävelyyn kävelyn luonnollisuuden parantamiseksi.
  3. Yhden sauvan kanssa käveltäessä sauva otetaan terveen jalan puoleiseen käteen ja sitä liikutetaan yhtä aikaa ja samansuuntaisesti leikatun jalan kanssa.
Lonkankuntoutus.fi ja Polvenkuntoutus.fi -sivustoissa on käytetty samoja kuvia ja videoita harjoitusliikkeistä. Ajoitukset ja rasitustasot vaihtelevat.