Yhteystiedot ja tausta

Lonkankuntoutus.fi-sivusto on toteutettu opiskelijatyönä Metropolia Ammattikorkeakoulussa keväällä 2017. Syyskuusta 2017 alkaen sivuston ylläpidosta on vastannut Fysioterapiatiimi.fi, joka on itsenäisten ammatinharjoittajien verkosto. Lonkankuntoutus.fi-palvelu tarjotaan kaikille ilmaiseksi: hyvää tekonivelleikkauksen jälkeistä kuntoutumista toivottavat Annukka, Janne, Jouni ja Kati.
Sähköposti: respa (ät) fysioterapiatiimi.fi

Metropolia Ammattikorkeakoulusta kesäkuussa 2017 valmistuvat fysioterapeuttiopiskelijat Annukka Saarelainen, Janne Merikallio, Jouni Ikonen ja Kati Hokkanen ovat julkaisseet Lonkankuntoutus.fi–sivuston toukokuussa 2017. Työ on jatkoa heidän opinnäytetyölleen, jossa suunniteltiin polven tekonivelleikkauksen jälkeinen harjoitusohjelma: www.polvenkuntoutus.fi.

Opinnäytetyö toteutettiin yhteistyössä HYKS Peijaksen sairaalan kanssa:”Polven tekonivelleikkauksen jälkeinen harjoitusohjelma työikäisille”. Fysioterapian osalta opinnäytetyönä tehty harjoitusohjelma ei ole käytössä Peijaksessa.
>> Lataa opinnäytetyö (pdf)

Keväällä 2017 fysioterapiaopiskelijat ovat tehneet viimeistä työharjoittelujaksoaan Metropolia Ammattikorkeakoulun hyvinvointipalveluja tuottavassa Positiassa. Näin on ollut mahdollista tarjota fysioterapiapalveluita polvi- ja lonkkaleikkauksesta kuntoutuville asiakkaille ja testata sekä Polvenkuntoutus.fi– että Lonkankuntoutus.fi–sivuston käytettävyyttä potilastyöskentelyssä.

Suomen Nivelyhdistys ry on ollut mukana molempien sivustojen toteutusprosessissa ja tiedottamisessa. Nivelyhdistyksen lisäksi tekijät ovat kiitollisia lukuisille kokemusasiantuntijoille (tekonivelleikattuja), fysioterapeuteille ja ortopedeille, jotka ovat antaneet aikaansa ja kokemuksensa kommentoidessaan sivustoja työstövaiheessa syksyllä 2016 ja keväällä 2017. Erityiskiitoksen ansaitsee ortopedi Tatu Mäkinen, joka antoi aiheen opinnäytetyölle ja on ollut mukana asiantuntijana molemmissa sivustoissa.

Tekijät, fysioterapeuttiopiskelijat:
Annukka Saarelainen
Janne Merikallio
Jouni Ikonen
Kati Hokkanen

Oppilastyön ohjaajat:
Teija Leminen, lehtori
Tiina Karihtala, lehtori

Yhteistyökumppani:
Suomen Nivelyhdistys ry
Esko Kaartinen, puheenjohtaja
Jyrki Laakso, toiminnanjohtaja
Katri Kovasiipi, viestintäpäällikkö

Sivuston toteuttamisen mahdollistivat, KIITOS:
Metropolian ammattikorkeakoulu, tilat ja laitteet >> linkki
Tulilla-kotisivut, internetsivuston ylläpito >> linkki
Panu Jyrä, valokuvaaja >> linkki